Handreiking voor schoolbesturen

De onderwijsvakbonden roepen alle medewerkers uit het primair en voortgezet onderwijs op tot een staking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020.

Iedere werknemer in Nederland heeft op basis van het stakingsrecht het recht om het werk neer te leggen. Meestal protesteren werknemers dan tegen hun werkgever. De staking van 30 en 31 januari is niet een tegen de werkgever gerichte staking, maar een politieke staking. Vakbonden en werknemers hanteren dan het middel van staking om druk uit te oefenen op de politiek.

De belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot de staking hebben we in deze handreiking op een rij gezet om de leden van de PO-Raad te ondersteunen. In de handreiking vind je informatie over waar je aan moet denken bij de staking en hoe dit juridisch werkt. De PO-Raad heeft de informatie verdeeld in actie- en aandachtspunten voor, tijdens en na de stakingsdag.

Geplaatst in Nieuws.