Maatregel vaste reiskostenvergoeding weer verlengd

Tot 1 april 2021 mogen de bestaande vaste reiskostenvergoedingen door de werkgever nog steeds onbelast vergoed worden, ook al werken de medewerkers thuis. Dit staat in de ‘Kamerbrief uitbreiding economische steun- en herstelpakket’ d.d. 21-01-2021. 

Voorwaarde blijft dat het vaste vergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend. Deze maatregel geldt dus in beginsel niet voor nieuwe medewerkers die vanaf 13 maart 2020 in dienst zijn gekomen. De afgelopen maanden is de reiskostenvergoeding echter doorbetaald op basis van bestaande fiscale regels. Deze regels geven ook ruimte om de reiskostenvergoeding aan nieuwe medewerkers te blijven betalen, zeker nu de scholen op 8 februari weer open gaan.

Salarisadministratie ONS
Zonder tegenbericht blijven wij de reiskosten ongewijzigd doorbetalen voor alle medewerkers (ook voor diegenen die vanaf 13 maart 2020 in dienst zijn gekomen). Mocht u de reiskosten willen wijzigen, stopzetten of kiezen voor een thuiswerkvergoeding, neem dan contact op met uw vaste PSA medewerker of via de helpdesk PSA 088-8504709. 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , .