Als je voor de eerste keer gaat inloggen in de app moet je een aantal gegevens invullen, zodat wij jouw account in de app kunnen tonen.
 

Omgevingsnaam

Om te beginnen heb je de naam nodig van jouw omgeving, de omgevingsnaam. Dit is het gedeelte in de URL na mijn.proactive.nl/…
In de meeste gevallen is dit de naam, of een deel van de naam, van jouw organisatie. Zorg ervoor dat je de juiste spelling gebruikt. Als je het echt niet weet, kun je klikken op ‘Ik weet de naam van mijn omgeving niet’. Als je hierop klikt dan kun je jouw e-mail invullen en sturen wij een lijst van alle omgevingen waar je e-mail in voor komt. 

Account toevoegen 

Als je de app voor de eerste keer opent, kun je vanuit het welkomstscherm direct beginnen met het koppelen van jouw account:
  1. Tik onderaan het scherm op de knop ‘Begin’.
  2. Vul de omgevingsnaam van jouw organisatie in. 
  3. Kies voor ‘volgende’.
We kijken nu of jouw organisatie gebruik maakt van inloggen via Single Sign-on. Als dat het geval is, lees dan verder onder het kopje Inloggen met SSO. Zo niet, dan kun je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord. Volg dan stappen 4 en 5.
 
      4. Vul je e-mailadres in en kies voor ‘volgende’.
      5. Vul je wachtwoord in en kies voor ‘login’. 
 
Als je jouw wachtwoord niet (meer) weet, kun je dit aangeven door te kiezen voor ‘Ik weet mijn wachtwoord niet’. Er wordt dan een verificatiecode naar jouw e-mailadres gestuurd. Met deze code kun je vervolgens inloggen in de app. Nadat je bent ingelogd, kun je indien wenselijk bij instellingen alsnog een wachtwoord instellen. 
 

Inloggen met SSO

Als jouw organisatie gebruik maakt van Single Sign-On, moet je inloggen door een QR-code te scannen. 
Voor het scannen van de QR-code moet je inloggen in de webversie van de Spend Cloud. Het is handig om dit via een computer te doen, zodat je de QR-code met je telefoon kunt scannen.
 
Na het invullen van jouw omgevingsnaam, kom je op het scherm terecht waarmee je de QR-code kunt scannen. De app vraagt hiervoor toestemming om de camera op jouw telefoon te gebruiken. 
 
De QR-code kun je vinden in de webversie van de Spend Cloud. Het is handig om via een computer in te loggen. Als je bent ingelogd, klik je rechtsboven op je naam en in het uitklapmenu op ‘Mijn profiel’. Als je helemaal naar beneden scrolt op deze pagina zie je een QR-code. Houd je telefoon voor het computerscherm om de QR-code te scannen. 
 
Vanaf het moment dat je de webpagina met de QR-code hebt geopend, is de code 60 seconden geldig. Als de QR-code niet werkt, probeer de webpagina dan te verversen en de code opnieuw te scannen. Als je de code hebt gescand, ben je ingelogd en kun je jouw account beschermen met een zelfbedachte toegangscode.
 

Toegangscode

Nadat je bent ingelogd zie je een scherm waar je een toegangscode moet instellen. Na het invullen van een cijfercombinatie, moet je deze nogmaals invullen om de cijfercombinatie te bevestigen. 
Met deze toegangscode kun je in het vervolg inloggen in de app. Je hoeft dus niet iedere keer dat je de app opent, bovenstaande gegevens in te vullen. Dit doet je eenmalig en in het vervolg kun je inloggen met de toegangscode die je hebt opgegeven.
 
Als je iDEAL-betalingen doet, dan wordt deze toegangscode ook gebruikt om deze betalingen te verifiëren. 
 
De toegangscode kun je nadat je bent ingelogd altijd nog wijzigen. Dit doe je in de app bij het menu-onderdeel ‘Instellingen’.
 
Je bent nu ingelogd in de app en kunt via het dashboard jouw openstaande acties uitvoeren.